MOTORLU TESTERE ALIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?

06-09-2022 17:20
MOTORLU TESTERE ALIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?
MOTORLU TESTERE ALIMINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?

Yaygın olarak ağaç kesme motoru olarak bilinen testereler akülü, elektrikli veya benzinli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Benzin motorlu testereler daha büyük alanlarda ve uzun süre çalışmak için yapılmış motor kuvveti daha yüksek cihazlardır. Elektrikli testereler ise daha az titreşim daha az ses vermesi ve karbon salınımı olmaması nedeni ile kapalı alan kullanımı ya da küçük alanlarda kullanılması için uygundur. Akülü testereler ise ayni aküyü kullanan çit düzeltme, yaprak toplama ve çim biçme makinesi gibi hobi amaçlı kullanılan ve tek tek veya set halinde satılan bir üründür.   

Peki satın alma sırasında seçimimizi neye göre yapmamız gerekmektedir. Ağaç kesme makinası seçiminde şu maddeler seçimimizi belirleyecek ana noktalar olacaktır.

a . Makinanın boyutu: Kullanacağımız makinanın ebat, boy gibi bilgileri uzun zamanlı kullanımda ağırlığı ve kullanım kolaylığına göre önem göstermektedir. Testere kullanımı konusunda tecrübeniz bulunmuyorsa küçük ve hafif modeller önerilmektedir.  Ağır işler ile uğraşan, mesela bir orman işçisi iseniz mümkün olduğu kadar hafif ama güçlü bir motor ihtiyacınızı tam olarak karşılayacaktır. Elektrikli ve akülü motorlu testereler benzinli testerelere göre ağırlık olarak daha hafiftir.
b. Motor Gücü: Kullanım yoğunluğu ve kesim yapılacak alan genişliğine göre en önemli etkenlerden biridir. Güçsüz bir testerede vibrasyon kesim sırasında daha yoğun olacaktır, Bu da kullanıcıyı ciddi anlamda yoracak ve yaralanmalara sebep vermektedir. Yoğun bir kullanımınız olmasa bile düşük titreşimli testereler bizlere konforlu bir kullanım olanağı sağlayacaktır.
c. Fiyat-Performans Karşılaştırması: Satın alma işleminde optimal katkının sağlanması için ödenecek bedel karşılığı beklenen performans iş gücü eğrisidir. Kısaca açıklamak gerekirse bahçenizdeki ağaçların, çitlerin budanması gibi küçük çaplı basit işler de kullanım yapılacaksa elektrikli veya akülü testere kullanılması tavsiye edilmektedir. Profesyonel olarak sürekli kesim amaçlı, açık arazide kullanım yapılacaksa benzin motorlu testere kullanımı daha doğru olacaktır.
d. Kullanılacak Çevre: Açık alanda mı kullanılacak yoksa kapalı alanda mı? Eğer kullanımınız kapalı bir alanda olacaksa karbonmonoksit zehirlenmesi gibi istenmeyen kazaların önüne geçmek için elektrikli ya da akülü modellerin kullanımı tavsiye edilmektedir. Ülkemizde motorlu testere emisyon ölçümleriyle ilgili şu anda sıkı bir uygulama olmasa da Avrupa birliği üye ülkelerinin eski tip emisyon değeri uyumlu olmayan makinelerin kullanımını kaldırmıştır. Benzin motorlu Testerenizin de kullanıcı ve çevre sağlığı açısından bu normlara uygun olmasına özen gösterilmelidir.
Açık alanda kullanım yapacaksa elektrik kablosu sermek ya da sık sık  akü şarj etmek veya ekstra yedek akü satın almak kullanımı zor olacaktır.
e- Güvenlik:  Testere satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de kazaların önüne geçilmesi için güvenliktir. Güven veren  markaların seçimi yerinde bir karar olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.